Bedste film af Christopher Nolan

Vi gennemgår de bedste film fra den britiske instruktør Christopher Nolan.

Christopher Nolan er en af vor tids største filminstruktører, men hvad er hans bedste film? Her viser vi de ti bedste film fra en filmskaber, der gentagne gange skubber grænserne.

10. Insomnia

Efter succesen med Memento besluttede Nolan at lave Insomnia, som er en genindspilning af den norske film af samme navn fra 1997. Hovedrollerne spilles af Al Pacino og Robin Williams.

På trods af at Insomnia er en solid thriller, har den svært ved at komme højere op på denne liste - der er simpelthen for mange gode film til at rangere.

9. The Dark Knight Rises

Den færdige film i Nolans Batman-trilogi er The Dark Knight Rises, hvor Batman (Christian Bale) vender tilbage til rollen som at hjælpe Gotham med at stoppe skurken Bane (Tom Hardy), der er ved at overtage byen.

Filmen er absolut værd at se for dem, der kan lide Nolan, men også føler sig stresset med nogle logiske fejl og en - i sidste ende - undervældende skurk. Det er dog stadig en relativt god afslutning på Batman-sagaen, selvom den ikke var så god som 2008's The Dark Knight.

8. Batman Begins

Batman Begins er den første Batman-film fra Christopher Nolan, og her får vi Christian Bale at se i rollen som Bruce Wayne, der senere bliver Batmans sidekick i løbet af filmen.

Da nyheden kom, at det var Nolan, der skulle "genstarte" Batman-franchisen, løftede mange øjenbrynene - ville det virkelig lykkes? Set i bakspejlet kan vi sige, at den rå og realistiske stil, som Batman Begins gav Batman, var præcis, hvad der var brug for; Nu blev filmene taget alvorligt.

7. Tenet

I Tenet åbner evnen til at rejse baglæns i tiden sig, noget som onde magter i fremtiden nu forsøger at bruge for egen vindings skyld. Filmen er det tætteste, Nolan er kommet på en spionthriller, og den er bestemt spændende - men i sidste ende måske mest forvirrende.

Hvis der er en ting, der definerer Nolan, er det hans fascination af tid, og ud over Memento og Interstellar (læs mere om dem nedenfor) skubber han virkelig konceptet til sit højdepunkt med Tenet. Nogle siger, at det er for kompliceret, men hvis du kan lide science fiction og tidsrejser, er der få film som det.

6. Dunkirk

Krigsfilmen Dunkirk finder sted under Anden Verdenskrig under Operation Dynamo, hvor britiske soldater skulle evakueres fra fransk Dunkerque, hvor de mødte hård modstand.

Dunkirk er en meget intens krigsfilm, der følger tre forskellige historier; soldaterne på stranden, piloterne i luften og - sidst men ikke mindst - briterne, der kommer for at forsøge at redde soldaterne med deres private både.

5. Memento

Filmen, der virkelig satte Nolan på kortet, er Memento, en hævnfilm, der drejer sig om en mand med hukommelsestab. I jagten på sin kones morder skriver han noter både i hjemmet og på kroppen i form af tatoveringer. Vil det lykkes ham at løse mysteriet?

Memento er ikke som andre film, det kan jeg sige med det samme. Det foregår nemlig baglæns; du ser en scene, og når den slutter, ser du den scene, der skulle komme før. Dette gør det ret forvirrende i starten, men det er utroligt godt klaret og formår stadig at fortælle historien om Leonard og hans kones mord.

4. Inception

Science fiction-thrilleren Inception var en banebrydende succes, der virkelig fortjener en høj plads på listen. I filmen er det muligt at indtaste folks drømme, noget som Leonardo DiCaprio vil bruge til egen vinding.

I sidste ende er Inception en virkelig underholdende kupfilm, der kan ses mange gange. Absolut en af Nolans bedste film!

3. Interstellar

Da nyheden kom om, at Nolan skulle lave et rumeventyr efter The Dark Knight Rises, blev nogle mennesker sandsynligvis skeptiske - inklusive mig. Det viste sig dog at være et rigtigt hit; sjældent havde rummet været så gribende som i Interstellar.

Filmen handler om jorden, der dør, og menneskeheden, der har brug for at komme ud derfra. I et forsøg på at finde en anden beboelig planet har NASA sendt astronauter til fjerne galakser gennem et ormehul - og nu skal Matthew McConaughey finde ud af, hvilken planet der faktisk kan være beboelig for menneskeheden.

2. The Prestige

Den næste film på listen er The Prestige fra 2006, en film de "klemte" mellem Batman Begins og The Dark Knight – og er en af mine absolutte favoritter. Med Christian Bale i hovedrollen igen, denne gang som en håbefuld tryllekunstner i det 19. århundredes London.

Han konkurrerer om succes i London mod sin største rival, spillet af Hugh Jackman, og i sidste ende fører deres maniske fejde til tragiske begivenheder for dem begge. En rigtig god film, som du kan se igen og igen.

1. The Dark Knight

Så til filmen synes jeg er den bedste i Nolans reportage – The Dark Knight fra 2008. Dette er midten af Batman-filmene i The Dark Knight-trilogien og den, der drejer sig om Batmans nemesis Jokeren, spillet af Heath Ledger.

Selvom dette er en film om en superhelt, har The Dark Knight en vægt og en form for autenticitet, der løfter hele konceptet til noget større. Det er en stærk historie om ofre, og hvad det kan betyde at være en helt.


Denne artikel handler om

Skrevet af
Nadia Berg

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu.

    Kommentar denne artikel