Anmeldelse: Elementært

Disney/Pixar er tilbage med en ny animeret film — vi har set Elementært.

Handling

Vi følger Ember, en pige der bor sammen med sine forældre i en verden der hovedsageligt består af vand-, jord- og luftskabninger. Hendes forældre forlod deres brandverden og prøver lykken på egen hånd ved at drive en butik i byen — en butik de håber, at Ember vil overtage.

Pixar er dygtige til at blande evnerne fra de forskellige elementer — noget andet ville måske være mærkeligt med tanke på filmens koncept.

Dog har Ember ingen interesse i at arbejde i butikken og finder det stadig sværere at kontrollere sit temperament. Efter en ulykke i butikken møder hun vandskabningen Wade Ripple, der viser hende hvad der eksisterer i verden udenfor — og desperat prøver at hjælpe hende med hendes følelser omkring at overtage butikken.

Medvirkende

Filmen har følgende hovedrollebesætning: Leah Lewis som Ember, Mamoudou Athie som Wade Ripple, Ronnie del Carmen som Bernie, og Shila Ommi som Cinder.

Alle stemmer passer til deres karakterer, og filmens komiske øjeblikke fungerer rigtig godt — de gør et fantastisk stykke arbejde med at give denne tegnefilmsverden liv.

Anmeldelse

Så, hvor godt er Pixars film om forskellige mennesker der skal lære at leve sammen? Den starter temmelig langsomt og stift, men jo længere filmen skrider frem, desto bedre bliver den.

Brandvæsener er ikke velkomne i den almindelige verden — noget vores hovedperson Ember gang på gang oplever.

Trods at filmen bliver ret spændende mod slutningen føles den desværre en smule mangelfuld i substansen, hvor jeg ville have ønsket at Pixar udforskede konceptet med ild, jord, luft og vand meget dybere end de gør i filmen.

Jeg så denne film sammen med en 9-årig der elskede den, så for børn er det en fantastisk film!

Positivt

  •   Smukt animeret
  •   Spændende mod slutningen

Negativ

  •   Føles en smule tom

Karakter

Elementært får scoret 5 ud af 10.

Opsummering

"Elementært" er en meget smukt animeret film, der efter en lidt bumpet start bliver underholdende og spændende. Dog føles den til sidst en smule for tom til at få en højere vurdering.


Denne artikel handler om

Skrevet af
Nadia Berg

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu.

    Kommentar denne artikel