Anmeldelse: The Creator

Vi har set The Creator, hvor menneskene kæmper mod intelligente robotter.

Instruktøren af Rogue One: A Star Wars Story, den britiske Gareth Edwards, er tilbage med et helt eget science fiction-eventyr - her er vores anmeldelse af The Creator.

Handlingen

The Creator handler om, at menneskeheden er i krig med intelligente robotter, efter at Los Angeles er blevet angrebet med en atombombe. Det eneste område, der stadig tillader robotterne i samfundet, er Asien, hvor den amerikanske hær nu leder efter robotternes nye super våben — som viser sig at være et lille robot-barn.

<img src="https://filmbladet.dk/img/840/130984/31d2da387e42bd08a5a53a198f76e14b_the-creator-der-er-masser-af-eksplosioner-i-the-creatorhovedpersonen-joshua-gar-imod-sine-ordrer-og-beslutter-sig-for-at-redde-barnet" loading="lazy" alt="The Creator Der er masser af eksplosioner i The Creator.

Hovedpersonen Joshua går imod sine ordrer og beslutter sig for at redde barnet">

# Medvirkende I filmens hovedroller ser vi Madeleine Yuna Voyles i rollen som AI-barnet Alphie og John David Washington som hendes beskytter Joshua. I biroller ses Gemma Chan som Joshuas kone Maya, Ken Watanabe som hendes far Harun og Allison Janney som oberst Howell, der er på jagt efter dem.

Gemma Chan

Gemma Chan i The Creator.

Den lille pige Madeleine Yuna Voyles viser sig at være en imponerende god børneskuespiller, og birollerne gør det godt, selvom dialogen til tider virker tvunget. Dog har vi et problem med John David Washington, og det er, at han ikke er en god nok skuespiller til at have en hovedrolle på denne måde - han lever simpelthen ikke op til det, og hans rolle virker ikke naturlig.

Foto

Filmen finder primært sted i Asien, og vi får mulighed for at se mange smukke landskaber og fantastiske scener. Filminstruktøren Oren Soffer laver sin første store film, når han optager The Creator, og det ser bestemt ud som en rigtig blockbuster. Mange scener er optaget ved solnedgang, om natten eller ved solopgang - man udnytter virkelig det bedste af udsigterne i Thailand.

Noget, som måske ikke interesserer almindelige mennesker så meget, er detaljen om, at filmen er optaget helt på et forbrugerkamera fra Sony og ikke en professionel filmkamera. Det er klart imponerende, men det tilfører ikke filmen nogen ekstra point.

Musik

Den tyske filmkomponist Hans Zimmer er en af ​​verdens mest berømte komponister og har skrevet mange klassiske musiknumre, men i denne film virker det, som om han har holdt sig tilbage. Selvom der er nogle smukke øjeblikke i filmens musik, er det meste af tiden ret stille og tilbagetrukket. Det er ikke rigtig den slags filmmusik, man forventer, når man ser navnet på plakaten.

Dom

The Creator er en unik film på den måde, at den ikke tilhører nogen franchise og heller ikke er baseret på noget andet materiale eller serie. Det gør, at den føles som en frisk pust og noget, man bør værdsætte bare for det. Derudover er det en lavbudgetfilm, der ser meget dyrere ud, end den egentlig er, hvilket er en bedrift i sig selv.

Robotsoldat i The Creator

En robotsoldat i The Creator.

Desværre føles den samtidig som et underudviklet koncept, hvor man skulle have gået dybere ind i krigen mellem mennesker og AI; der burde være mere under overfladen, men det er der ikke. I sidste ende føles filmen mest som et spektakel med alt for mange krigsscener, hvor det ærligt talt begynder at blive kedeligt mod slutningen.

Positivt

  •   Et unikt koncept med interessante idéer

Negativ

  •   Filmen går ikke dybt ind i de spørgsmål, den stiller om bevidsthed og AI

Karakter

The Creator får scoret 6 ud af 10.

Opsummering

The Creator er en forfriskende film i Hollywood, men på trods af dens interessante koncept bringer den ikke meget nyt til bordet. Den er godt lavet, flot filmet og til tider følelsesladet, men det rækker ikke hele vejen.


Denne artikel handler om

Skrevet af
Nadia Berg

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu.

    Kommentar denne artikel