Anmeldelse: Arcane (Sæson 1)

Netflix-serien Arcane har lige vundet en Emmy for bedste animerede serie - her er vores anmeldelse af den første sæson.

Arcane blev for nylig den første streaming-animerede serie nogensinde, der vandt Emmy Award for årets bedste animerede serie, hvilket selvfølgelig gjorde mig nysgerrig efter, hvilken serie det var - selvom jeg ikke havde spillet det spil, det er baseret på, League of Legends .

Handling

Handlingen i Arcane drejer sig om to søskende, Violet og Powder, der bor i byen Zaun - et beskidt slumkvarter med høj kriminalitet og en sultende befolkning, der ligger under den "rigtige" by Piltover. I en tidlig alder mister søskende deres forældre og må derefter klare sig selv.

Søskende Vi og Powder kigger ud over Piltover - "en dag vil de respektere os".

For søskendeparret og deres venner i slummen handler det om overlevelse, hvilket får dem til at begynde at begå kriminalitet i den rige by. Dette fører selvfølgelig til konsekvenser, og nogle gange fatale - noget der virkelig bidrager til, at serien er så spændende og får følelsesmæssig vægt

De ni afsnit er delt op i tre akter, hvor afsnit 1-3, 4-6 og 7-9 hører sammen, og som kan ses som i alt tre spillefilm.

Animation og stil

Hvad der adskiller Arcane fra mange andre tegnefilm er, at de har brugt en blanding af CG/3D-animation til figurerne og klassisk 2D-animation til lys, baggrunde og effekter. Det betyder, at kunstnerne hos Fortiche sidder og tegner lys og effekter på animationerne, hvilket giver den en unik stil – og ser helt fantastisk ud.

En af Piltovers rådmænd, Mel Medarda, forsøger at undgå krig mellem de to byer.

Det betyder også, at figurerne har en enorm mængde detaljer, når de ses i nærbillede, noget vi ikke engang ser i animerede spillefilm, og baggrundene er lige så detaljerede som baggrundene for klassiske tegnefilm.

Gennem alle ni afsnit af første sæson imponerer det franske studie Fortiche stort.

Stemmer og musik

For at bringe karaktererne til live ledte studiet efter gode stemmeskuespillere, og de har bestemt fundet den rigtige. Hailee Steinfeld og Ella Purnell spiller hovedpersonerne Violet og Jinx, Kevin Alejandro opfinderen Jayce, Jason Spisak skurken Silco, Toks Olagundoye rådsmedlemmet Mel Medarda og Remy Hii den korrupte betjent Marcus.

Hovedpersonen Vi er indtalt af Hailee Steinfeld.

Alle stemmeskuespillerne har det rigtig godt, og sammen med musikken komponeret af Alex Seaver og Alexander Temple glemmer man hurtigt, at man ser en animeret serie.

Gennemgang

Efter at have set den første sæson af Arcane er jeg overraskende imponeret og ser virkelig frem til at se efterfølgeren. Dette er en serie som ingen anden, jeg har set før, og det var en glæde at udforske verden med Zaun og Piltover.

Den eneste ulempe, jeg kan tænke på, er, at der ikke er flere episoder end de ni, der i øjeblikket er tilgængelige. Men for dem, der har brug for lidt mere at se, er der en række bag kulisserne materiale at se på YouTube.

Arcane fortsætter

Det franske animationsstudie Fortiche har bekræftet, at de arbejder på en anden sæson af serien, nyheder, der blev meget godt modtaget af fans af både spillet og selve serien.

Men da den første sæson tog ikke mindre end 6 år at gennemføre, skal vi muligvis vente et par år, før den er tilgængelig at se på Netflix, men du ved hvad de siger - den der venter på noget godt ...

Karakter

Arcane får scoret 9 ud af 10.

Opsummering

Arcane er en utrolig gennemarbejdet og gribende serie, der hurtigt er blevet en af Netflix' mest populære titler – og med god grund. Dette er en af de bedste serier, jeg har set, uanset om den er animeret eller "ægte".


Denne artikel handler om

Skrevet af
Nadia Berg

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu.

    Kommentar denne artikel