Anmeldelse: Barbarian

Bill Skarsgård får besøg af en uventet gæst i Barbarian.

Handling

Barbarian handler om Tess (Campbell), en ung kvinde der søger job hos en dokumentarfilmskaber i Detroit. Da hun ikke bor i nærheden, lejer hun et hus, der desværre ser ud til at være dobbeltbooket af Keith (Skarsgård). De beslutter sig for at gøre det bedste ud af situationen, men allerede den første nat begynder der at ske mærkelige ting...

Tip: Hvis du finder et reb i kælderen - træk ikke i det. Hvem ved, hvad der dukker op...

Jo længere filmen skrider frem, desto mere uhyggeligt og klamt bliver det, men samtidig bevares humør- følelsen, samtidig med at filmen virkelig skræmmer. En fin balance, der må være svær at opnå.

Skuespillere

Georgina Campbell spiller hovedrollen som Tess, og omkring hende ser vi Bill Skarsgård som lejeren Keith og Justin Long som den uinteresserede husvært AJ. Jeg var meget skeptisk overfor netop Long, da han plejer at lave komediefilm og ikke gyserfilm, men han gør det rigtig godt som den arrogante skuespiller, han spiller. Sammen med Georgina Campbell og Bill Skarsgård er filmen virkelig velopført.

Georgina Campbell og Justin Long i Barbarian.

Også Kate Bosworth dukker op i en birolle, dog kun som en stemme, så det kan vel betragtes som en lille cameo. Detroit som by fungerer også godt som en "karakter" i filmen, dens forfaldne gader er virkelig med til at skabe stemning.

Anmeldelse

Barbarian er en virkelig underholdende og samtidig skræmmende film om de rædsler, der kan gemme sig, hvor man mindst venter det. Den er fyldt med klamme scener, der virkelig holder høj klasse.

Barbarian spiller effektivt på vores mest almindelige frygt - mørke rum og hvad der gemmer sig der i mørket.

Dette er en gyserfilm, du må se, hvis du bare er det mindste interesseret i gyser - hele historien holder høj klasse, og det er til tider så frastødende, at du vil ønske at vende blikket væk. Præcis som det skal være.

Karakter

Barbarian får scoret 7 ud af 10.

Opsummering

Jo længere filmen skrider frem, desto mere klam bliver den - men den balancerer hele tiden perfekt mellem gyser, thriller og noget slags klam komedie. Volden kommer ud af det blå og forsvinder lige så hurtigt igen. Det gør den betydeligt mere spændende.


Denne artikel handler om

Skrevet af
Mikkel Lauridsen

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu.

    Kommentar denne artikel