Anmeldelse: Past Lives

Past Lives har fået masser af omtale på festivaler rundt om i verden — med rette.

Handling

Da Nora (Lee) emigrerer fra Sydkorea til USA, mister hun kontakten med sin bedste ven. Først efter mange år får de igen kontakt, og begynder langsomt, men sikkert, at lære mere om hinanden.

Hae Sung, Nora og hendes mand Arthur.

Yderligere tid går med, og meget er sket i deres liv — Nora er for eksempel blevet gift med den amerikanske Arthur (Magaro) — da de endelig beslutter sig for at mødes i New York. Kan deres længsel efter hinanden føre til noget?

Skuespillere

Hovedrollerne Nora og Hae Sung bliver spillet af Greta Lee og Teo Yoo, hvor specielt Lee skiller sig ud som en fantastisk skuespiller. Hun er så overbevisende og følelsesladet, at hun gør hele filmen interessant på egen hånd.

Det gifte par Nora og Arthur spilles af Greta Lee og John Magaro.

Hendes mand Arthur bliver spillet af John Magaro, som også skiller sig ud — han er rigtig god i rollen som manden, der ikke helt forstår situationen, men som fornemmer, at der er noget i gang. Rigtig godt.

Vurdering

Past Lives er lige præcis den slags film, jeg ofte bliver fanget af, med fokus på blot nogle få personer, smuk fotografering og gode skuespillere. Min kone plejer at kalde det "film, hvor der ikke sker noget", hvilket er at misse pointen. Der sker masser — bare ingen superhelte, der kæmper, det er sandt.

Greta Lee er rigtig god i hovedrollen som Nora.

Selvom jeg synes, at filmen var rigtig god, føles det som om, der burde have været mere substans her. Handlingen er ret simpel, og filmen udspiller sig næsten præcis som man forventer. Slutningen er rigtig god og løfter helheden, men jeg havde ønsket flere følelsesmæssige og dybere scener.

Uanset hvad, er det en rigtig god dramafilm, som du skal se, hvis du elsker film.

Karakter

Past Lives får scoret 7 ud af 10.

Opsummering

Fortidige Liv er et simpelt, men stærkt drama om at forlade sit hjemland og om de specielle bånd, som venner fra fortiden kan have. Den er smukt filmet og med fremragende skuespilpræstationer, men der mangler noget for at opnå topkarakter.


Denne artikel handler om

Skrevet af
Nadia Berg

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu.

    Kommentar denne artikel