Anmeldelse: Only the Brave

Kom tættere på USA's stigende antal skovbrande i den virkelighedsbaserede dramafilm Only the Brave.

Handling

Specialisterne, der hjælper det amerikanske brandvæsen med at bekæmpe skovbrande, kaldes hotshots, hvis mission er at forhindre spredning af ilden ved at fælde træer, børste og andre ting, der kan brænde, før brandene når folks hjem.

Såkaldte hotshots graver grøfter og fælder træer for at stoppe skovbrande.

I den sande historie Only the Brave følger vi Eric Marsh (Brolin), der har startet sin egen hotshots-forretning - Granite Mountain Hotshots - og hans arbejde med at rekruttere og træne dem til deres opgave, mens skovbrandene bliver værre og hyppigere.

Skuespillere

Der er mange gode skuespillere i filmen, som også portrætterer rigtige mennesker i hotshots-gruppen. Med Josh Brolin som Chief Eric Marsh, Jennifer Connelly som hans kone Amanda Marsh, Miles Teller som brandelev Brendan McDonough og Jeff Bridges som brandchef Duane Steinbrink.

Miles Teller, Josh Brolin og Jennifer Connelly i Kun de modige.

Der er ingen, der gør et dårligt stykke arbejde i filmen, og selvom mange kun er marginalt til stede, bidrager alle til en troværdig og sammenhængende gruppe brandmænd, som vi får lov til at følge gennem den amerikanske vildmark.

Manuskript og instruktion

Filmen er instrueret af den amerikanske instruktør Joseph Kosinski, der senest har haft stor succes med Top Gun: Maverick – læs vores recension – og før det gjort Oblivion og Tron: Legacy. Filmen er meget godt lavet og godt instrueret, og vi lærer flere karakterer at kende i dybden.

Miles Teller i rollen som Brendan McDonough.

Manuskriptet er skrevet af Eric Warren Singer sammen med Ken Nolan og matcher nøje de virkelige skovbrande, som gruppen arbejder på i løbet af filmen.

Musik

Hvis der er noget, der virkelig løfter denne film, er det musikken af Joseph Trapanese, der tidligere har skrevet musikken til for eksempel Oblivion - også instrueret af Kosinski. Musikken er virkelig opløftende og bidrager helt sikkert til, at filmen indimellem er så følelsesladet, som den er.

Gennemgang

Only the Brave er et meget stærkt og vellavet drama om farerne ved skovbrande, og hvor lidt vi mennesker egentlig behøver for at modstå noget så intenst som en skovbrand.

Josh Brolin som Eric Marsh.

Der er ikke mange, der har set filmen, men det synes jeg bestemt, man skal, hvis man får chancen.

Karakter

Only the Brave får scoret 7 ud af 10.


Denne artikel handler om

Skrevet af
Nadia Berg

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu.

    Kommentar denne artikel