Film at se frem til i 2023

Nyt år, nye film. Vi viser nogle af de højdepunkter, der rammer teatrene i det kommende år.

Vi har knap nok nået at få vejret, efter at 2022 sluttede med højdepunktet Avatar: Vandets vej, før det er tid til at begynde at se frem mod dette års blockbustere. Selvom hele årets biografrepertoire ikke er planlagt endnu, er der helt sikkert mange godbidder, vi allerede ved kommer. Premieredatoer kastes ofte rundt, så husk på, at de kan ændre sig, men her er nogle af de største højdepunkter, som 2023 forventes at byde på, som vi ved lige nu.

Film vi glæder os til i 2023

1. En mand der hedder Otto

Den amerikanske genindspilning af den svenske En mand der hedder Ove. Eller den amerikanske fortolkning af bogen, om man vil. Ove hedder Otto og spilles af Tom Hanks, men ellers er historien den samme med en gnaven gammel mand, der bløder op, når han lærer de nye naboer at kende.

Biografpremiere 13. januar.

2. The Fabelmans

Steven Spielberg har både skrevet og instrueret denne mere eller mindre selvbiografiske film om sin barndom, da han med filmkameraet indser, at han vil være filmskaber. Med Michelle Williams og Paul Dano og musik af John Williams.

Biografpremiere 3. februar.

3. Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Ant-Man (Paul Rudd) er tilbage i sin tredje film, der udforsker kvanterummet, og indsatsen er højere end nogensinde. Vi introduceres til den nye superskurk Kang (Jonathan Majors), og spørgsmålet er, om alle vores helte overhovedet vil overleve mødet med den mægtige erobrer.

Biografpremiere 15. februar.

4. The Whale

Fantastisk comeback til Brendan Fraser, der spiller den overvægtige lærer med tvangsmæssig adfærd, der forsøger at genoprette forbindelse til sin datter. Instrueret af Darren Aronofsky.

Biografpremiere 10. marts.

5. Guardians of the Galaxy Vol. 3

I den tredje Guardians-film skal Peter Quill (Chris Pratt) og hans sprudlende samling af venner igen beskytte universet, men også et af gruppens medlemmer, mens de stadig sørger over Gamora (Zoë Saldaña). Hvis de fejler, kan det betyde enden for dem alle.

Biografpremiere 3. maj.

6. Super Mario Bros. filmen

Verdens mest berømte blikkenslager er tilbage på det hvide lærred. Denne gang er det computeranimeret, og ud fra det, vi har set indtil videre, ligner det barnligt sjov. Chris Pratt lægger stemme til Mario og får selskab af blandt andre Charlie Day (Luigi), Anya Taylor-Joy (Peach) og Jack Black (Bowser).

Biografpremiere 7. april.

7. Fast X

Vi er nået frem til film nummer ti i serien, der begyndte for hele 22 år siden. Hvad det kommer til at handle om, er stadig en hemmelighed, men tør vi gætte hurtige biler, bang-bang, lejlighedsvis eksplosion og lidt kampe? Skal sammen med den ellevte film være finalen i Fast-sagaen.

Biografpremiere 17. maj.

8. Spider-Man: Across the Spider-Verse

Efter fem års venten er det endelig tid til fortsættelsen af den berømte Spider-Man: Into the Spider-Verse. Spider-Man slår sig sammen med Gwen Stacy og en flok andre Spider-folk for at bekæmpe det onde. I multiverset. Den tredje og sidste film i trilogien udkommer næste år.

Biografpremiere 2. juni.

9. Indiana Jones and the Dial of Destiny

For femte og sidste gang svinger Harrison Ford pisken som alles yndlingsarkæolog. Han får selskab af sin guddatter Helena (Phoebe Waller-Bridge), men meget mere end det er ikke blevet afsløret endnu.

Biografpremiere 28. juni.

10. Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One

Efter flere forsinkelser – den oprindelige premiere var planlagt til sommeren 2021 – er det endelig tid til den syvende MI-film. Tom Cruise og banden skal gennemføre nogle sidste umulige missioner. Dead Reckoning: Part Two kommer allerede næste år, formodes det, og slutter filmserien, der startede tilbage i 1996.

Biografpremiere 12. juli.

11. Oppenheimer

Cillian Murphy spiller titelrollen i Christopher Nolan's film om atombombens far, J. Robert Oppenheimer. Fantastisk rollebesætning med Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh og Gary Oldman for at nævne nogle få. Hoyte bag kameraet og Ludwig skaber musikken.

Biografpremiere 21. juli.

12. Dune: Del 2

Den sidste halvdel af Denis Villeneuve's filmatisering af Frank Herbert's Dune. Timothée Chalamet bliver til Muad'Dib og kæmper videre mod Harkonnen-familien på ørkenplaneten Arrakis.

Biografpremiere 1. november.

Endnu mere?

Selvfølgelig vil der være masser af flere film at se frem til. Babylon ankommer i januar, Disney udgiver en live-action version af Den lille havfrue til sommer, robotter kæmper i Transformers: Rise of the Beasts, Pixar leverer Elementært og Margot Robbie spiller Barbie.

Der vil også være svenske film som katastrofefilmen Avgrunden, dramakomedien Andra akten og familiefilmen Nelly Rapp - Dödens spegel.

Så gå videre med kalenderen og marker datoerne for dine favoritter!


Denne artikel handler om

Skrevet af
Nadia Berg

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu.

    Kommentar denne artikel