De bedste fundne optagelser film

En af de mest populære teknikker til at lave gyserfilm er såkaldte fundne optagelser - her er vores favoritter!

Hvad er "Found Footage"?

Lad os starte fra begyndelsen - hvad er der fundet optagelser? Allerede i 1999 førte succesen med The Blair Witch Project til, at såkaldte found footage films, dvs. film, hvor det foregives, at materialet er fundet efter en begivenhed, der er ukendt for publikum, bliver lavet med stadig større budgetter.

Filmskaberne indså simpelthen, at det var en meget effektiv måde at skyde gyserfilm på, fordi de følte sig mere autentiske, og der var mange nye måder at skræmme publikum på.

Når man lader som om, at filmen er "fundet", er det ofte muligt at gøre filmene billigere, da målet er at få den til at se lidt amatøragtig ud – og dermed kunne mange filmskabere relativt nemt lave skræmmende biograffilm ved hjælp af billigere kameraer.

Bedste fundne optagelsesfilm

7. The Taking of Deborah Logan

Film om dæmoner, der overtager folks kroppe, er ikke usædvanlige, når det kommer til gyserfilm, men i The Taking of Deborah Logan gøres dette som en fundet optagelsesfilm, hvilket viser sig at være ganske passende. Filmen handler om et filmhold, der dokumenterer Deborahs udvikling af Alzheimers sammen med sin datter - men snart bemærker de, at der virkelig foregår noget andet.

Det ser ud til, at det ikke kun er Alzheimers sygdom, der ramte Deborah Logan.

Det, der får filmen til at skille sig ud, er, at skuespilleren, der spiller Deborah Logan, Jill Larson, er overraskende god og hurtigt går fra omsorgsfuld gammel mand til skræmmende monster. Mod slutningen af filmen får vi se nogle virkelig grafiske scener, så vær forsigtig, hvis du ved, at du er følsom.

6. Creep

I Creep ønsker den hjernekræftramte Josef (Mark Duplass), at hans sidste tid i livet bliver dokumenteret af filmskaberen Aaron (Patrick Brice). I en film, der oprindeligt er ret

Det bliver hurtigt klart, at noget ikke er helt rigtigt - og det, der starter som et job, udvikler sig til en kamp for overlevelse for vores hovedperson Aaron.

Hovedpersonen og manuskriptforfatteren Mark Duplass i Creep.

Creep er skrevet, filmet og spillet af de to hovedpersoner, og er et reelt bevis på, at man kan lave en god gyserfilm om dette tema uden et filmbudget. Imponerende, selvom det måske ikke passer til alle.

5. Som ovenfor, så nedenfor

I Som ovenfor, så nedenfor følger vi en gruppe arkæologer, når de udforsker katakomberne under Paris' gader på jagt efter Nicolas Flamels Philosopher's Stone, der siges at kunne forvandle uædle metaller til guld.

Arkæologerne Scarlett og George udforsker katakomberne i Paris i Som ovenfor, så nedenfor.

Når de er nede i katakomberne, viser det sig selvfølgelig, at de ikke længere er alene, og gruppen begynder hurtigt at tvivle på, hvad der virkelig er rigtigt. En overbevisende gyserfilm, der handler med det fundne optagelseskoncept på en fremragende måde.

4. Hell House LLC

Hell House LLC handler om en gruppe mennesker, der ønsker at lave deres egen "haunted mansion" attraktion. Desværre viser det sig, at huset har en meget mørk historie, og mærkelige ting begynder at ske. Fem år efter en hændelse, hvor femten mennesker blev myrdet i huset, besøger et dokumentarhold huset igen og interviewer de overlevende.

De unge forsøger at skabe deres egen "skræmmende hus" attraktion i Hell House LLC.

I denne film er klip fra dokumentaren blevet blandet med klip fra ofrenes egne "fundne" optagelser; virkelig effektiv til stemningen, og som holder dig interesseret gennem hele filmen.

3. The Blair Witch Project

Filmen The Blair Witch Project handler om tre unge mennesker, der tager til en lille by i USA for at finde ud af mere information om den mytiske morder Blair Witch. Dette blev markedsført som en sand historie, da filmen kom ud, og det blev endda sagt, at filmens karakterer virkelig var forsvundet. Dette var selvfølgelig ikke sandt, men pustede liv i konceptet og gjorde folk endnu mere forfærdede over det, de så på skærmen.

En klassisk scene fra The Blair Witch Project.

Selvom The Blair Witch Project måske ikke skiller sig så meget ud i forhold til mange andre moderne film om samme tema, synes jeg utvivlsomt, at den fortjener en bronzemedalje, netop fordi den bragte hele den fundne optagelsesgenre til live. For dem, der har set denne film i biograferne, forstår du, hvor skræmmende fundne optagelsesfilm kan være, hvis de markedsføres og redigeres korrekt.

2. Cloverfield

I Cloverfield får vi lov til at følge en gruppe teenagere i New York, der har en fest, da byen bliver invaderet af et kæmpe monster og må flygte derfra for at overleve. Dette er en speciel slags fundet optagelsesfilm, fordi den har masser af specialeffekter, men den er stadig virkelig underholdende og har flere virkelig hårde scener.

En af hovedpersonerne i Cloverfield sammen med kæmpende soldater på gaden.

Cloverfield er en ret overdådig Hollywood-film, selvom den tilsyneladende er en fundet optagelsesfilm som sine konkurrenter på denne liste, og så er dette lidt af en hybrid - dels en ægte blockbuster, og dels en klassisk fundet optagelsesfilm med monstre i mørke korridorer. Filmens instruktør er Matt Reeves, der senest har lavet The Batman og før det Abernes Planet: Opgøret og Let Me In.

1. Rec

Først finder vi den spanske gyserfilm [Rec], hvor vi får lov til at følge en journalist, der besøger en boligblok, hvor en type infektion er brudt ud - hvilket viser sig at gøre husets beboere til zombier. Byen indkapsler hurtigt huset, hvilket fører til, at journalisten og fotografen (hvis film vi får at se) bliver fanget i huset.

Vi følger journalisten Ángela i den spanske gyserfilm Rec.

Det, der gør [Rec] så effektiv, er dels, at det er meget godt gået, og dels at kameraet bruges som en måde for karaktererne at se, hvad der er i rum, de måske ikke tør gå ind i - så de sætter kameraet frem i stedet for at se skærmen. Det vil sige, at vi seere er de første til at træde ind i skræmmende situationer; En rigtig god måde at fremhæve frygten og sårbarheden i et hus fuld af blodtørstige zombier.

Filmen er også blevet genindspillet som en amerikansk gyserfilm om samme tema med Jennifer Carpenter (Dexter) i hovedrollen – besøg Quarantine for detaljer.


Denne artikel handler om

Skrevet af
Mikkel Lauridsen

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu.

    Kommentar denne artikel