Anmeldelse: "The Batman"

Anmeldelse The Batman

Batman er tilbage i filmen The Batman og giver os et nyt syn på helten fra Gotham - og kampen med at være byens helt.

Er det allerede tid til endnu en Batman-film, synes du? Ja, på trods af at vi har haft flere i de seneste år, er det igen tid til at besøge Gotham - men tingene er gjort lidt anderledes i The Batman i forhold til tidligere film.

Handling

En række prominente personer begynder at blive myrdet i byen Gotham, og sammen med alle ofrene efterlades et brev til Batman. Det viser sig, at skurken, der kalder sig selv Geden, efterlader kryptiske gåder om sit næste offer samt ledetråde om grunden til, hvorfor han dræber sine ofre.

Filmens skurk, The Goat, spilles af Paul Dano.

Batman begynder at grave i Gothams underverden for at finde ud af, hvad der virkelig foregår blandt byens elite, og hvorfor Goat er ude på at dræbe dem. Ret hurtigt løber han ind i Selina Kyle (Zoë Kravitz), som på en eller anden måde synes at være efter de samme mennesker som ham.

Skuespillere

I hovedrollen som Bruce Wayne og Batman ser vi Robert Pattinson (Tenet) og omkring ham Jeffrey Wright som James Gordon, Zoë Kravitz som Selina Kyle eller Catwoman, Paul Dano som The Goat, Colin Farrell, der ikke kan genkendes som The Penguin, og Andy Serkis som butleren Alfred.

Colin Farrell er uigenkendelig i rollen som Pingvinen.

Mens jeg er positivt overrasket over, hvor godt Robert Pattinson fungerer i rollen som Batman, og Andy Serkis er virkelig god som Alfred - selv om han ikke er med i filmen - kan jeg ikke lade være med at være skuffet over de andre i rollelisten.

Filmens hovedskurk The Goat spilles af Paul Dano, og det er så dårligt til tider, at jeg spekulerer på, hvad der foregik i hovedet på både skuespilleren og instruktøren; det er ikke skræmmende overhovedet, desværre. Udover ham er Zoë Kravitz heller ikke særlig god som Catwoman, men det betyder mindre i det store billede.

Når det er sagt, synes jeg, at de fleste af dem faktisk leverer varen, og Colin Farrell som Penguin er både underholdende og en interessant karakter, som helt sikkert vil få mere arbejde, hvis der kommer en fortsættelse.

Manuskript og instruktion

Når det gælder manuskriptforfatteren og instruktøren Matt Reeves, havde jeg ret høje forventninger; han har gjort det overraskende godt med både Abernes Planet: Opgøret og Dawn of the Planet of the Apes, og til tider har han faktisk formået at gøre The Batman lige så mørk, som jeg havde håbet på. Det er tydeligt, at han f.eks. er inspireret af Seven, hvilket jeg er meget glad for.

Det mørke i denne film er meget velkomment, men du er velkommen til at gøre den endnu mørkere i fremtiden.

I det meste af filmen er det faktisk ret spændende, og de har virkelig forsøgt at gøre filmen til en noir-detektivfilm snarere end en actionfilm. Når det hele er overstået, kan jeg dog ikke lade være med at føle, at der manglede noget, især med hensyn til de mysterier, som karakteren Goat skulle have skabt.

Mysterierne i filmen er for simple og løses for hurtigt - noget der faktisk betyder meget, når hele filmen drejer sig om netop denne skurk og det, der skal være hans masterplan. Jeg havde helt sikkert højere forventninger til "gåderne" i filmen.

Foto

Hvis der er én ting, der virkelig er i top i denne film, er det fotograferingen; manden bag lyset og kameraet er ingen ringere end Greig Fraser, som tidligere i år gav os det visuelle mesterværk Dune, og som også i denne film giver Gotham et helt nyt troværdigt mørke, uden at det er gråt og kedeligt - slet ikke.

Jeg tror ikke, at Gotham nogensinde har set så godt ud som i Batman.

Anmeldelse

Jeg er både positivt overrasket og skuffet på samme tid, for selv om The Batman gør mange ting rigtigt, er der et par ting, som faktisk ikke er så gode, som jeg havde håbet, måske især valget af Paul Dano som Gud.

Dette er dog den første film, der virkelig udforsker Batmans dæmoner. Bruce Wayne er tegnet med et had og en vrede, som vi ikke har set i f.eks. Batman-trilogien fra Christopher Nolan, og jeg sætter stor pris på den mørke stil og den langsomme fortælling - men jeg ønsker mig endnu mere detektivarbejde i den næste film.

Score

The Batman får scoret 7 ud af 10.


Denne artikel handler om

Skrevet af
Mikkel Lauridsen

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu.

    Kommentar denne artikel

    Lige nu i biografen

    Seneste trailere

    Seneste plakater