Anmeldelse: The Batman

Batman er tilbage i filmen The Batman, hvor vi får en ny vinkel på helten i Gotham — og den kamp, det vil sige at være byens helt.

Er det allerede tid til endnu en Batman-film, tænker du? Ja, selvom vi har haft flere i de senere år, er det igen tid for os at besøge byen Gotham - men tingene gøres bestemt lidt anderledes i The Batman sammenlignet med tidligere film.

Handling

En række fremtrædende mennesker begynder at blive myrdet i byen Gotham, og med hvert offer efterlades et brev - adresseret til Batman. Det viser sig, at skurken, der kalder sig The Riddler, efterlader kryptiske gåder om sit næste offer samt spor om, hvorfor han dræber sine ofre.

Filmens skurk Gåden spilles af Paul Dano.

Batman begynder at grave i Gothams underverden for at finde ud af, hvad der virkelig foregår blandt byens elite, og hvorfor The Riddler er ude på at dræbe dem. Ret hurtigt støder han på Selina Kyle (Kravitz), som på en eller anden måde ser ud til at være efter de samme mennesker som ham.

Skuespillere

I hovedrollen som Bruce Wayne og Batman ser vi Robert Pattinson (Tenet), og omkring ham Jeffrey Wright som James Gordon, Zoë Kravitz som Selina Kyle eller Catwoman, Paul Dano som The Enigma, Colin Farrell uigenkendelig som Pingvinen samt Andy Serkis som butleren Alfred.

Colin Farrell er uigenkendelig i rollen som Pingvinen.

Selvom jeg er positivt overrasket over, hvor godt Robert Pattinson klarer sig som Batman, og at Andy Serkis er rigtig god som Alfred - selvom han ikke er meget med - kan jeg ikke lade være med at blive skuffet over andre på rollelisten.

Filmens hovedskurk The Riddler spilles af Paul Dano, og den er til tider så dårlig, at jeg spekulerer på, hvad der gik gennem hovedet på både skuespilleren og instruktøren; Det er slet ikke skræmmende, desværre. Udover ham er Zoë Kravitz heller ikke særlig god som Catwoman, men det betyder mindre i det store billede.

Når det er sagt, tror jeg, at de fleste af dem faktisk leverer, og Colin Farrell som Pingvinen er både underholdende og en interessant karakter, der helt sikkert vil få mere at lave, hvis der kommer efterfølgere.

Manuskript og instruktion

Når det kommer til forfatter-instruktør Matt Reeves, havde jeg ret høje forventninger; han har gjort det overraskende godt med både Abernes Planet: Opgøret og Dawn of the Planet of the Apes, og til tider har han faktisk formået at gøre The Batman lige så mørk, som jeg havde håbet. Det er tydeligt, at de blev inspireret af for eksempel Seven, noget jeg virkelig hilser velkommen.

Mørket i denne film er hjerteligt velkomment, men du er velkommen til at blive endnu mørkere i fremtiden.

I det meste af filmen er det faktisk rigtig spændende, og de har virkelig forsøgt at gøre filmen til en noir-thriller frem for en actionfilm. Når det hele er overstået, kan jeg dog ikke lade være med at føle, at der manglede noget, især med hensyn til de mysterier, som gåden-karakteren skulle have skabt.

Mysterierne i filmen er for enkle og løst for hurtigt - noget der faktisk betyder meget, når hele filmen drejer sig om netop denne skurk og det, der skal være hans masterplan. Jeg havde helt sikkert højere forventninger til "klogskaben" i filmen.

Foto

Hvis der er en ting, der virkelig er i top i denne film, er det fotograferingen; manden bag lys og kamera er ingen ringere end Greig Fraser, der tidligere på året gav os det visuelle mesterværk Dune og som også i denne film giver Gotham et helt nyt troværdigt mørke, mens han ikke er grå og kedelig - slet ikke.

Gotham har nok aldrig set så godt ud, som det gjorde i The Batman.

Gennemgang

Jeg er både positivt overrasket og skuffet på samme tid, for selvom The Batman gør meget rigtigt, er der et par ting, der faktisk ikke er så gode, som jeg havde håbet, måske primært valget af Paul Dano som Gåden.

Dette er dog den første film, der virkelig udforsker Batmans dæmoner. Bruce Wayne er tegnet med et had og en vrede, som vi ikke har set i f.eks. Batman-trilogien fra Christopher Nolan, og jeg sætter stor pris på den mørke stil og langsomme historiefortælling – men jeg vil have endnu mere detektivarbejde i den næste film.

Positivt

  •   Interessant plot
  •   Robert Pattinson som Batman

Negativ

  •   Soundtracket er ikke særlig godt
  •   Skurken er ikke skræmmende

Karakter

The Batman får scoret 7 ud af 10.

Opsummering

Visuelt er Matt Reeves "Batman" et mesterværk, men på trods af at den er en frisk fortolkning af detektivhistorier, er den lidt under, at skurken er så skræmmende, som man kunne have håbet.


Denne artikel handler om

Skrevet af
Mikkel Lauridsen

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu.

    Kommentar denne artikel