Anmeldelse: Top Gun: Maverick

Efter 36 år er det endelig tid til efterfølgeren til klassikeren Top Gun — her er Top Gun: Maverick!

Handling

Den amerikanske flåde har til opgave at forhindre en fremmed magt i at begynde at berige uran på en fabrik, der er godt beskyttet af bjerge og antiluftskytsmissiler rundt omkring. Missionen synes umulig at gennemføre, men der er en tidligere pilot, der kunne løse opgaven; Maverick (Cruise), der har gjort sig bemærket ved at lave unikke — og ulovlige — manøvrer i Top Gun.

Admiral Cyclone spilles af Jon Hamm.

Admiral Cyclone (Hamm) rekrutterer — mod sin egen dømmekraft — Maverick, der indvilliger i at påtage sig rollen som flyveinstruktør for nogle af USA's bedste jagerpiloter. Med mindre end tre uger tilbage er tiden til at omskole dem ved at løbe ud, og spørgsmålet er, om det overhovedet er muligt at gøre, hvad der kræves af piloterne?

Skuespillere

Det er nok ikke undgået nogen, at hovedrollen i filmen spilles af Tom Cruise i rollen som jagerpiloten Maverick, ligesom i den første film. Ved sin side har han dog en hel masse nye skuespillere, som alle er rigtig gode; Miles Teller (Whiplash) som Rooster, Jon Hamm (Mad Men) som Cyclone, Monica Barbaro som Phoenix, Glen Powell som Hangman og Jennifer Connelly (A Beautiful Mind) som den gamle Maverick-flirt Penny Benjamin.

Piloten Hane portrætteret af Miles Teller.

Der er mange skuespillere, der for det meste sidder i fly gennem hele filmen, men det er præcis det, der gør denne film unik; De sidder virkelig i flyene og laver disse manøvrer for alvor - og det kan ses. Dette er en fysisk krævende film for alle skuespillerne, og det er virkelig imponerende, at de valgte at optage flyscenerne i fly i stedet for at gøre det med foregive digitale effekter.

Musik og lyd

Så til nogle af de ting, der gjorde Top Gun til den klassiker, det blev; musikken. Der er ikke rigtig sparet på noget her, men de tager det verdensberømte soundtrack fra Harold Faltermeyer og lader Hans Zimmer sætte sit unikke og bombastiske præg på det, og han har også den musikalske multitasker Lady Gaga til at hjælpe sig.

Jagerpiloter Payback (Jay Ellis), Phoenix (Monica Barbaro) og Fanboy (Danny Ramirez).

Fra den allerførste ramme af Top Gun: Maverick er det tydeligt, at musikken er der for at behage fans af den første film - og det var faktisk ret vidunderligt at høre de berømte toner igen. Nogle synes måske, det er for ens, men det er netop pointen.

Gennemgang

Instruktør Joseph Kosinski (Oblivion, Tron: Legacy) bør virkelig krediteres for at have lavet Top Gun: Maverick på den eneste måde, der yder den første film retfærdighed — i rigtige fly og med virkelig skarpe flyscener. At filmen har været færdig i flere år har nok kun betydet, at de har kunnet pudse den af til mindste detalje, for det er en meget vellavet film rent teknisk.

Filmen har Tom Cruise i rollen som Pete "Maverick" Mitchell.

Nogle dele af filmen er så latterlige, at man næsten ikke kan tro sine egne øjne, men alt andet – de ting, der rent faktisk betyder noget i en film som denne – er så frygteligt godt klaret, at jeg bare må give denne film en høj rating på trods af dens mindre fejl. Dette er førsteklasses underholdning, uanset hvad du synes om selve historien.

Mange spørger også, om det er bedre end originalen, og svaret på det spørgsmål er ja - uden tvivl! Hvis du kunne lide originalen, vil du elske Top Gun: Maverick.

Karakter

Top Gun: Maverick får scoret 9 ud af 10.


Denne artikel handler om

Skrevet af
Mikkel Lauridsen

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu.

    Kommentar denne artikel