Anmeldelse: The Last of Us - sæson 1

Anerkendt videospil bliver overdådige tv-serier fra HBO. Er det din tid værd foran tv'et?

Det var i 2013, at videospillet The Last of Us blev udgivet og havde stor succes. En stor grund til, at spillet blev rost, som det var, var den velskrevne historie. Nu ti år senere er det tid til, at den historie bliver til en tv-serie, og det er faktisk spillets forfatter Neil Druckmann, der også har skrevet manuskriptet til serien sammen med Craig Mazin, der tidligere har lavet blandt andet miniserien Chernobyl.

Verden er næsten slut. Det er 20 år siden, at en ondartet svampeinfektion, der overtog folks hjerner, spredte sig som en løbeild over hele jorden. Menneskeheden gjorde, hvad den kunne for at forsøge at stoppe spredningen, men det kunne ikke stoppes. Nu ligger verden i ruiner, og uinficerede mennesker kæmper stadig for deres overlevelse.

Den arrede overlevende Joel bliver sammen med sin ledsager Tess overtalt til at sikre, at teenageren Ellie ankommer uskadt til et oprørshovedkvarter en lang rejse væk fra karantænezonen, hvor de alle oprindeligt befinder sig. Tilbageholdende fra starten, men med løftet om en belønning, påtager Joel sig missionen for forhåbentlig også at finde sin bror på samme rejse.

Hovedrollerne som Joel og Ellie udføres af fremragende Pedro Pascal (The Mandalorian) og Bella Ramsey (Game of Thrones), der begge skinner igennem serien. Kemien mellem dem er fantastisk, og efterhånden som Joel og Ellies forhold udvikler sig, gør de det også.

Nogle gange skal man bare være dødstille for at overleve.

Ikke mindre end fire af stemmeskuespillerne fra spillet er også med i serien. Merle Dandridge spiller Marlene præcis som hun gør i spillet, og Joel, Ellie og Tommy fra spillet, det vil sige Troy Baker, Ashley Johnson og Jeffrey Pierce, vender også tilbage, omend i andre mindre roller i serien.

I andre roller ser vi Diego Luna som Joels bror Tommy og Anna Torv som Tess, og så møder vi også Murray Bartlett (Frank), Nick Offerman (Bill) og Melanie Lynskey (Kathleen) under rejsen.

Ikke engang 20 minutter inde i den første (81 minutter lange) episode var jeg allerede på nåle og nåle. Det betyder ikke, at der er konstant handling eller spænding i hele serien. Nogle øjeblikke det kan endda føles lidt langsomt og som om der ikke sker noget, men det er altid godt fortalt og godt og fører et eller andet sted. Karakterer udvikler sig, og historien uddybes hele tiden.

Det er ikke kun masser af inficerede i forskellige former, der udgør en trussel på vejen, men den største trussel kommer fra andre sunde mennesker. Røvere, oprørere, slavehandlere og alle mulige andre desperate mennesker, der vil gøre alt for at overleve, er den største trussel. Det er kort sagt en meget farlig rejse, de begiver sig ud på.

Der er rigeligt med beviser på, hvor hurtigt undergangen kom.

Det er også en lang rejse, og vi bliver behandlet med smukke, omend øde udsigter blandet med mørke kroge og hærgede byer. Mos og planter dækker det meste, hvilket konstant minder os om, at folk er næsten helt væk, og naturen løber frit.

Ellie og Joel bærer begge på en fortid, som de ikke bryder sig om at dele med andre, men når den sprudlende Ellie og den mere resignerede Joel hænger ud i så lang tid og er afhængige af hinanden for overhovedet at komme igennem livet, bløder de naturligvis op for hinanden, og både Pascal og Ramsey skal roses for den måde, de skildrer den udvikling på.

Med hensyn til historie følger den første sæson det første spil ret nøjagtigt, selvom serien udvikler sig og bygger på visse stykker, så hvis du har spillet spillet, vil du genkende det meste af det. Det lyder måske trist, at de næsten ikke ændrede noget, men hvorfor ændre et vinderkoncept? Jeg tror ikke, der er meget tvivl om, at dette er den bedste videospiltilpasning nogensinde.

The Last of Us har dansk premiere på HBO Max den 16. januar og er bestemt din tid værd foran tv'et.

Karakter

The Last of Us får scoret 8 ud af 10.


Denne artikel handler om

Skrevet af
Mikkel Lauridsen

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu.

    Kommentar denne artikel