Anmeldelse: Super Mario Bros-filmen

Endelig er Nintendos længe ventede animerede film her — vi har set den!

Handling

VVS-handymændene Mario og Luigi har netop startet deres VVS-firma i deres hjemby New York, og kommer ved et uheld ind i en magisk verden under deres første opgave. Pludselig står de overfor et stort mystisk rør, der suger dem ind i Svamperiget.

Peach Mario og Toad.

Peach, Mario og Toad skal forsvare Svamperiget mod Bowser.

I Svamperiget viser det sig, at indbyggerne har brug for hjælp til at kæmpe mod en stor fjende: den mægtige Bowser har nemlig fået fat i en stjerne, der giver ham magt til at ødelægge hele kongeriget - noget han truer med at gøre, hvis ikke prinsesse Peach gifter sig med ham.

Skuespillere

I hovedrollerne hører vi Chris Pratt som Mario, Anya Taylor-Joy som Peach, Keegan-Michael Key som Toad, Jack Black som Bowser og Charlie Day som Luigi.

Chris Pratt giver stemme til Mario.

Hovedkarakteren Marios stemme spilles af Chris Pratt.

De passer alle perfekt i deres respektive roller, og det er især sjovt at høre Jack Black i rollen som Bowser - en rolle der bliver endnu mere musikalsk end den måske havde været uden netop Jack Black.

Musik

Der er få spil, der har en så genkendelig musik som Mario-spillene, og der er mange forskellige melodier, der alle passer godt ind i filmen. Desværre virker det som om, man ikke rigtig ønsker "for meget" Mario-musik i filmen, så i sidste ende er det meget begrænset, hvor mange gange vi hører de klassiske musikstykker fra Mariospillene.

Hvad sagde børnene?

Jeg så filmen sammen med 6 børn i alderen 5-12 år, og jeg kan sige, at de alle sammen elskede den. De grinede mest hele tiden, synes den var spændende og også lidt skræmmende til tider. De genkendte spilmusikken og de forskellige stjerner og svampe fra spillene.

Mario rider kanonkugle.

Mario rider kanonkugle i Super Mario Bros-filmen.

Kort sagt kan man virkelig sige, at børnene giver denne film den højeste karakter!

Dom

Men jeg er ikke et barn, så selvom jeg virkelig syntes, det var sjovt at se en Mario-film af høj kvalitet, kan jeg ikke helt slippe af med det faktum, at denne film ikke er så god, som den burde have været med alle disse forudsætninger. Det er især filmens handling, der er alt for banal til at fungere.

Jeg forstår, at Mario-spillene har en simpel handling, og det er det, man forsøger at efterligne også her, men det virker desværre ikke i en film - og især ikke en film, der udkommer i 2023. En børnefilm bør ikke handle om at tvinge nogen til at blive forelsket med vold, men det er, hvad hele denne film handler om.

Med det sagt, har denne films franchise det bedste foran sig; disse film vil kun blive bedre og bedre, jo flere der udkommer, for Illumination og Nintendo skal udvikle filmenes handling dybere og dybere ind i Svamperiget.

Super Mario Bros-filmen har dansk biografpremiere i dag, den 5. april 2023.

Positivt

  •   En rigtig flot lavet film med gode miljøer og animationer
  •   Mange sjove øjeblikke, hvor børnene grinede lige ud

Negativ

  •   For dårlig handling

Karakter

Super Mario Bros. filmen får scoret 6 ud af 10.

Opsummering

Dette er den bedste filmatisering af Super Mario Bros hidtil - selvom det ikke siger så meget - som i det store og hele fungerer rigtig godt, når man ser den med børnene, og måske mindre godt, når man ser den i voksen selskab.


Denne artikel handler om

Skrevet af
Nadia Berg

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu.

    Kommentar denne artikel