Anmeldelse: Spider-Man: No Way Home

Den tredje Spider-Man-film i MCU har høje mål og leverer varen.

Så snart Tom Holland kom ind i Captain America: Civil War, blev Spider-Man en ny favorit blandt fans i Marvels filmunivers. Selvfølgelig har Spider-Man altid været en stor favorit blandt superhelte og havde allerede haft fem egne film før det med Tobey Maguire og Andrew Garfield, men med Captain America: Civil War blev han også en officiel del af MCU.

Gennem Spider-Man: Homecoming og de to sidste Avengers-film blev Spider-Man derefter en central helt i den filmverden, som Marvel havde opbygget, men Spider-Man: Far From Home endte som bekendt med, at Peter Parker fik lidt for meget fokus på sig selv.

Handling

Spider-Man - No Way Home fortsætter lige efter Spider-Man: Far From Home. Så det betyder, at hele verden kender Spider-Mans identitet og tror, at de ved, at han myrdede Mysterio. Det er naturligvis en enorm opstandelse, og presset bliver til sidst så stort, at Peter beder Doktor Strange om hjælp til at sørge for, at alle glemmer, hvem han er.

Tingene går dog ikke helt som planlagt, og i stedet begynder der at dukke figurer fra andre universer op, hvoraf de fleste ikke ligefrem har Spider-Mans bedste interesser på hjerte. Nu skal han ikke kun forsøge at afværge truslerne fra en afsløret identitet, men også bekæmpe en flok ondsindede skurke på samme tid.

Skuespillere

Castlisten for Spider-Man - No Way Home er mildest talt imponerende, selv om vi ikke rigtig taler om Avengers-digere. Tom Holland vender naturligvis tilbage som filmens titelperson Peter Parker sammen med Zendaya og Jacob Batalon som de bedste venner MJ og Ned. Desuden er Jon Favreau tilbage som Happy Hogan og Marisa Tomei som May.

Andre velkendte ansigter er Benedict Cumberbatch, der endnu en gang spiller Doctor Strange, og blandt skurkene er Doc Ock, Green Goblin og Electro, der spilles af henholdsvis Alfred Molina, Willem Dafoe og Jamie Foxx, for blot at nævne nogle få.

Vi får faktisk lov til at nyde godt af endnu flere skurke og helte i filmen, men for ikke at afsløre for meget af filmens handling, nævnes de ikke her, og du kigger på rollelisten på eget ansvar.

Hele holdet gør også et godt stykke arbejde, fra hovedrollerne til de mindre biroller. Næsten alle har spillet deres karakterer før, men for nogle af skuespillerne er der gået en del år siden deres sidste optræden, hvilket ikke ser ud til at have lagt nogen hindringer i vejen for dem overhovedet. Det føles snarere som en direkte fortsættelse af deres film, og som om de går direkte fra den sidste film til denne.

Lyd og syn

For at skabe den mest komplette filmoplevelse skal både lyd og billede passe til historien. Michael Giacchino er i de seneste år vokset til at blive en af de vigtigste komponister i Hollywood med masser af store film i bagagen, og her byder han endnu en gang på musik, der forstærker det, der sker, uden at overdøve det. Andre lydeffekter og dialog er også i topklasse og velafbalanceret.

Visuelt er der heller ikke noget at klage over. Fotografiet er mere end godt hele vejen igennem, og effekterne er fantastiske. Det er umuligt at vide, hvor de praktiske effekter slutter, og hvor computeranimationerne tager over, og man sluger alt, hvad man ser, helt og holdent, så man kan blive trukket helt ind i filmens verden uden nogen distraktioner.

Med stor magt...

Jon Watts har siddet i instruktørstolen for alle tre Spider-Man-film i MCU'en, og selv om de to første på ingen måde var dårlige, skilte de sig heller ikke ud på en måde, der fik en til at tro, at den tredje film ville blive så episk. For wow, sikke en film, han har skruet sammen.

Det er en følelsesmæssig rutsjebane, der byder på grin og tårer, store actionscener, hyggelige samtaler og alt derimellem. Jeg får stadig kuldegysninger, når jeg tænker på, hvordan de gennemførte visse scener. Balancen mellem komedie, drama og action er perfekt, og nostalgien fra de tidligere film udnyttes på den helt rigtige måde uden at overdrive alle referencerne.

Spider-Man - No Way Home er næsten to og en halv time lang, men føles ikke et sekund for lang. I betragtning af alt det, der er blevet presset ind i den, kunne den endda have fået plads til et par minutter mere.

Hvis det ikke allerede fremgår af alle de positive ord, så er dette en meget, meget god film. Marvel har virkelig gemt det bedste til sidst i år, for dette er en af de tre bedste film i Marvel Cinematic Universe, kun overgået af Avengers: Infinity War og Avengers: Endgame.

Se traileren nedenfor, og hvad end du gør, så gå ikke glip af denne episke film i biografen. Det bliver ikke meget bedre end dette.

Trailer

Karakter

Spider-Man - No Way Home får scoret 9 ud af 10.


Denne artikel handler om

Skrevet af
Mikkel Lauridsen

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu.

    Kommentar denne artikel