Anmeldelse: Missing

En teenage-pige tager jagten på sin forsvundne mor i egne hænder i Missing.

Screenlife-thrilleren Missing - fra det samme hold som gav os Searching for nogle år siden - viser sig at være betydeligt bedre end man skulle tro.

Handling

Vi følger i Missing June (Reid), en 18-årig pige hvis mor rejser til Colombia sammen med sin kæreste - for så at forsvinde sporløst. Når politiet ikke synes at komme videre i deres egen efterforskning, begynder hun selv at lede efter spor. Ved at hacke sig ind på deres forskellige konti på internettet begynder hun langsomt at finde spor efter dem.

Men efterhånden som hun graver dybere i mysteriet, så synes flere og flere spørgsmål at dukke op, og filmen udvikler sig til sidst til en hjerteskærende thriller som virkelig er mere spændende end jeg troede var muligt.

Skuespillere

I hovedrollen som June ser vi Storm Reid, som tidligere har medvirket i blandt andet HBO-serien Euphoria. Hun bærer filmen selv og passer fremragende som den graverende og fortvivlede datter hun portrætterer i filmen.

Moderen, som forsvinder, spilles af Nia Long, og vi ser dem begge gennem eksempelvis videosamtaler som her.

I filmens biroller finder vi Nia Long som moderen Grace, Ken Leung som moderens kæreste Kevin, Joaquim de Almeida som den colombianske hjælper Javi samt Daniel Henney som FBI-agenten Park.

Musik

Det der imponerer mig mest i denne film er uden tvivl musikken, som er skrevet af den tyske komponist Julian Scherle. Han formår at forvandle stillbilleder på computerskærme til noget der faktisk er spændende, hvilket er en bedrift i sig selv.

Gennem webcasts kan vi følge begivenheder verden over - uden at forlade screenlife-konceptet.

Under filmens mere følelsesladede øjeblikke fortsætter han med at levere musik af virkelig høj kvalitet, og jeg begyndte at tænke på hvad det egentlig var for en type film, jeg var i færd med at se - musikken var jo virkelig god.

Dom

Jeg bliver igen og igen forundret over, at det såkaldte screenlife-koncept, hvor en film fuldstændig udspiller sig på skærme (computere, telefoner og tablets), fungerer så godt i netop thriller- eller gyserfilm. Det bliver virkelig spændende, måske endda mere spændende, fordi det føles mere intimt.

Tilføj virkelig god musik, en spændende og engagerende historie samt en virkelig troværdig hovedrolle i Storm Reid - resultatet er en meget seværdig thriller, der er spændende fra start til slut.

Positivt

  •   Musikken
  •   Spændende hele vejen igennem

Karakter

Missing får scoret 7 ud af 10.


Denne artikel handler om

Skrevet af
Nadia Berg

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu.

    Kommentar denne artikel