Anmeldelse: Ant-Man and the Wasp: Quantumania

MCU fortsætter med Ant-Man and the Wasp: Quantumania - men er den det værd at se?

Filmene om Ant-Man har givet MCU-universet en frisk pust med sin egen stil og humor, som faktisk er sjov, men nu virker det som om instruktøren Peyton Reed har tabt bolden.

Handling

Cassie (Newton) og hendes "bedstefar" Hank (Douglas) forsøger at finde ud af mere om kvanteverdenen, men deres søgen fører dem til, at kvanteverdenen i stedet trækker dem ind - sammen med både Scott/Ant-Man, Hope/The Wasp og Janet van Dyne. Det viser sig nemlig, at Janet (Michelle Pfeiffer) ikke har fortalt alt, hvad hun ved om kvanteverdenen og hvem der befinder sig derinde ...

Jonathan Majors spiller Kang.

I kvanteverdenen venter to skurke, der ønsker at komme ud derfra; mordermaskinen MODOK (Corey Stoll) og Kang (Jonathan Majors), som er blevet fængslet i kvanteverdenen for at stoppe hans erobringer i den virkelige verden. Vil vores helte lykkes med at komme ud af kvanteverdenen uden at løslade en af Marvel-universets farligste skurke?

Føles ikke som Ant-Man

Mit største problem med Ant-Man and the Wasp: Quantumania er, at den helt forlader det, vi kunne lide ved de tidligere Ant-Man-film, og i stedet stiller sig i MCU-rækkerne sammen med de andre Marvelfilm, der er kommet i de seneste år.

Desværre skiller Marvelfilmene sig ud med ret dårlige visuelle effekter, hvilket er ærgerligt; hvis nogen burde kunne betale for gode effekter, er det netop Disney og Marvel.

Humoren, der gjorde filmene faktisk stod, er væk, og hele konceptet med at Ant-Man er lille eller kan formindske ting som huse eller biler, går også tabt, fordi der ikke er noget i kvanteverdenen, der giver os en forståelse af deres størrelser på den rigtige måde.

Dom

Efter at have set Ant-Man and the Wasp: Quantumania er det desværre klart, at de har mistet, hvad der gjorde Ant-Man-filmene så underholdende. Paul Rudd føles ikke rigtig som en god skuespiller til at være hovedrolle på denne måde - tidligere har han været en del af hans bande, som gør filmene sjove, fordi de kan samarbejde. Det savner vi her og det føles bare tomt.

Jeg synes dog, det er godt, at Kathryn Newton har rollen som Cassie Lang og får mere plads i filmen - det får mig til at se frem til de kommende film med hende i. Forhåbentlig foregår de i den virkelige verden ...

Hele filmen er et eneste rod, hvad angår visuelle effekter og designet af både karakterer og skibe. Alt ser ud til at være en blanding af forskellige ideer, hvilket gør, at vi i sidste ende mest bliver overvældede, på den forkerte måde. Det er simpelthen for meget.

Så er filmen værd at se? Både ja og nej; den bygger op under skurken Kang, og på den måde kan den være værd at se for at følge med i de kommende MCU-film. Jeg havde meget lave forventninger, så jeg blev faktisk positivt overrasket i biografen, men jeg føler dog, at det er tilstrækkeligt at se den på Disney+ om nogle måneder.

Positivt

  •   Cassie Lang får mere plads

Negativ

  •   Handlingen virker for kompliceret
  •   Mange af karaktererne fra tidligere film mangler

Karakter

Ant-Man and the Wasp: Quantumania får scoret 5 ud af 10.

Opsummering

Filmen mister det, der førte til, at Ant-Man-filmene skiller sig ud i MCU; humoren og "heist"-følelsen. Konceptet med at formindske og forstørre mister sin pointe i en verden, hvor vi ikke har nogen reference til, hvad der er stort eller lille. Filmen behøver ikke ses i biografen, den kan streames fra hjemmets trygge kroge ...


Denne artikel handler om

Skrevet af
Nadia Berg

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu.

    Kommentar denne artikel