Anmeldelse: 1899

Hvor god er den omtalte thrillerserie 1899?

Series kapers duo Jantje Friese og Baran bo Odar er tilbage efter kæmpehittet Dark - her er vores anmeldelse af Netflix-serien 1899.

Handling

Serien 1899 finder sted i 1899 om bord på et passagerskib på vej fra London til New York. Midt på Atlanterhavet identificeres et nødsignal fra det tidligere forsvundne søsterskib, og kaptajnen beslutter hurtigt at forsøge at redde besætningen.

Passagererne ombord på skibet har dog intet ønske om at komme ud af kurs for at redde andre passagerer, da det hurtigt viser sig, at de alle gemmer på hemmeligheder - den ene mørkere end den anden. Skal de risikere, at deres hemmeligheder bliver afsløret, hvis ruten bliver en redningsaktion?

Imponerende vidde

Der er ingen tvivl om, at 1899-projektet er meget ambitiøst, med alle de forskellige etniske grupper, der taler deres respektive modersmål - vi hører italiensk, dansk, japansk og tysk for at nævne nogle få, og det er en imponerende detalje, der lyser serien til at begynde med.

Ensemblet i 1899 sammen med seriens skabere Jantje Friese og Baran Bo Odar.

Mod slutningen bliver denne bredde dog også en af dens svagheder, da de gang på gang spinder det samme koncept, hvor karakterer forstår hinanden på et dybere niveau på trods af betydelige sprogbarrierer. Det var sejt i starten, men bliver bare mærkeligere, jo flere gange det vises.

Ideen om et stort ensemble af karakterer, der alle har en mørk fortid, leder tankerne hen på Lost; Det er faktisk rigtig spændende at se baggrundshistorien om de forskellige karakterer og deres forskellige oprindelse. Det udforskes dog ikke nok til at være virkelig givende.

Gennemgang

Da Dark er en af de bedste serier, jeg har set, havde jeg naturligvis ret høje forventninger til deres nye projekt 1899, og jeg synes bestemt, det leverer på en måde; Det er meget stemningsfuldt, seriøst ambitiøst og langt bedre end mange andre nye serier lige nu.

Den lider dog af det sædvanlige Netflix-syndrom, hvor man trækker serien alt for lang ud til, hvad der er rimeligt – 1899 kunne sagtens have været to afsnit kortere og haft et højere tempo, det ville alle andre end Netflix have haft gavn af.

Når alt kommer til alt har det desværre ikke meget at sige, er ikke særlig spændende eller skræmmende og er som sagt alt for langsomt til den historie, du vil fortælle.

Serien ophørte

Netflix meddelte for nylig, at de aflyser serien efter den første sæson. Tilsyneladende var det dyrt at optage og havde tydeligvis ikke den succes, som Netflix havde håbet på. Selvom jeg ikke syntes, at den første sæson var fantastisk, er jeg stadig lidt skuffet; Jeg ville gerne have set mere af dette for at se, hvor historien havde ført os hen.

The Dark-serien anbefales til alle interesserede i 1899.

Jeg anbefaler dog alle, der kunne lide 1899, eller som er nysgerrige efter serien, i stedet at se serieskabernes tidligere serie, som også er tilgængelig på Netflix; Dark - en serie om tidsrejser, der er blandt de sejeste, jeg har set.

Positivt

  •   Atmosfærisk
  •   Spændende mysterium

Negativ

  •   Serien er for langsom
  •   Undervældende afslutning

Karakter

1899 får scoret 6 ud af 10.

Opsummering

1899 er en atmosfærisk serie, der desværre bevæger sig for langsomt og i sidste ende ikke har nok at fortælle. Det er dog utroligt ambitiøst og viser endnu en gang, at seriens skabere unægtelig kender håndværket med at skabe mystik og spænding.


Denne artikel handler om

Skrevet af
Nadia Berg

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu.

    Kommentar denne artikel