Anmeldelse: Spider-Man: Into the Spider-Verse

Tag med på en rejse gennem forskellige dimensioner i Spider-Man: Into the Spider-Verse, som vandt en Oscar for bedste animationsfilm.

Sidste år blev Disney & Pixar nægtet Oscar for årets bedste animerede film, og prisen gik til det animerede Marvel-eventyr Spider-Man: Into the Spider-Verse - og det med rette.

Handling

Spider-Man: Into the Spider-Verse handler om Peter Parkers død - som vi alle ved er manden bag Spider-Man - og byen er nu uden sin superhelt. Så bliver drengen Miles Morales bidt af en radioaktiv edderkop og begynder at få de samme evner som Spider-Man.

I mellemtiden udfører Kingpin eksperimenter i sit underjordiske laboratorium, som sammenfletter flere forskellige dimensioner, og Spider-Man-figurer fra helt andre verdener myldrer ind - vi ser bl.a. den snu Spider-Man, noir Spider-Man og Spider-pig - og sammen forsøger de at stoppe Kingpins eksperimenter, samtidig med at de forsøger at komme tilbage til deres respektive universer.

Manuskript og instruktion

Manuskriptet er skrevet af Phil Lord sammen med Rodney Rothman, efter en idé af Phil selv - og det er blandt andet manuskriptet, der er filmens styrke. Den føles så gennemtænkt og konsekvent, selv om det er en så speciel historie, at man køber den næsten fra første billede.

Rodney Rothman tog derefter manuskriptet og instruerede filmen sammen med Bob Persichetti og Peter Ramsey, og kun Ramsey har instrueret en film før - den meget elskede animationsfilm De Eventyrlige Vogtere.

For de to andre instruktører er dette deres debutfilm.

Skuespillere

Den ret ukendte Shameik Moore lægger stemme til Miles Morales, som er drengen, der bliver bidt af en radioaktiv edderkop, efter at Spiderman - i hans univers - er død. Hailee Steinfeld lægger stemme til kærlighedsinteressen Gwen Stacy og Mahershala Ali som far, alias betjent, Aaron Davis.

Ud over dem er der mange gode stemmeskuespillere i filmen - f.eks. lægger Jake Johnson stemme til den "sleazy" Spider-Man og Chris Pine lægger stemme til den version af ham, der stadig holder tempoet oppe. Prikken over i'et er, at Nicolas Cage lægger stemme til den deprimerede Spider-Man fra noir-universet - og i det hele taget føles alle rollerne meget veludført og passende.

Foto og belysning

Det ville være mærkeligt at anmelde Spider-Man: Into the Spider-Verse uden at nævne fotograferingen, for selv om den er animeret, er der stadig belysning, design og følelse at tage hensyn til - og denne film ser helt fantastisk ud. Hver eneste scene er helt fantastisk, og til tider kan det være svært at fokusere på filmen, bare fordi det hele ser så godt ud.

Der er virkelig ingen grænser for kreativiteten hos Sony Pictures Animation, som har skabt denne perle. Jeg er aldrig blevet så imponeret over en animationsfilm som over Spider-Man: Into the Spider-Verse.

Musik

Selv om musikken fra Daniel Pemberton er godt lavet, er det den del af filmen, som man er mindst imponeret over. Pemberton, der tidligere har skrevet musikken til Molly's Game, og som også gør det til den kommende Motherless Brooklyn, går det på ingen måde galt med musikken - den er stemningsfuld og pompøs, når det skal være - men der er ikke noget, der skiller sig ud specifikt for denne film.

Anmeldelse

Spider-Man: Into the Spider-Verse er en underholdende film fyldt med action, følelser og grin. Hele filmen er forfærdelig godt lavet, og jeg undrer mig nogle gange over, hvor en så fremragende animationsfilm kommer fra.

Manuskriptet og musikken er i topklasse, men det er i udførelsen - animationen og designet - at den slår alle andre animationsfilm, der er kommet på det seneste.

At filmen vandt en Oscar for bedste animationsfilm i 2018 overrasker mig ikke det mindste; den fortjener den pris.

Karakter

Spider-Man: Into the Spider-Verse får scoret 8 ud af 10.


Denne artikel handler om

Skrevet af
Nadia Berg

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu.

    Kommentar denne artikel